Logo
Overlege og Spesialist i radiologi Olav Inge Håskjold

Lik oss på Facebook

Org.nr.:

990261407


Bestill time

Logo


Kontakt oss

Epost: post@medartis.no

Mobiltelefon: 462 98 178

MedArtis Ultralydklinikk - hvem er vi?

Klinikken drives av overlege og spesialist i radiologi Olav Inge Håskjold. Ved siden av å jobbe med dette både her og ved universitetssykehus i Norge, holder han også foredrag og undervisning i inn- og utland om utvalgte tema innen ultralyddiagnostikk. Han har vært medforfatter av både de nasjonale handlingsprogram og pakkeforløpene innen både skjoldbruskkjerteldiagnostikk og diagnostikk og oppfølging av føflekkreft.

Håskjold har mange års erfaring med ultralyddiagnostikk, og har de siste 10 årene jobbet nærmest utelukkende med dette. Spesielt har han arbeidet med kreftdiagnostikk, og han var i mange år overlege med ansvaret for ultralyddiagnostikken ved Radiumhospitalet. De seneste årene har han vært engasjert i å bygge kompetanse ved andre universitetssykehus, først og fremst Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) i Tromsø.

Han har i flere år vært engasjert i å få inn hyppigere og bedre ultralydundersøkelser i oppfølgingen av pasienter med føflekkreft, siden tidlig oppdagelse av spredning har så stor betydning for de det gjelder. Det har nå lykkes å få inn dette i handlingsprogrammet, men man ser fortsatt at flere sykehus strever med gjennomføringen og kvaliteten på dette. Han mener derfor det er nyttig med et privat tilbud av den høyeste kvalitet, som kan være et supplement til det offentlige tilbudet.

Også innen diagnostikk av knuter i skjoldbruskkjertelen er det svært etterlengtet med et privat supplement. De fleste røntgenleger er ikke i stand til å skille de mange godartede knutene fra de som er ondartede, og mye av denne diagnostikken har derfor vist seg svært vanskelig. Håskjold har i mange år nå benyttet mye av sin arbeidstid på disse problemstillingene.

Faktaboks Olav Inge Håskjold

Ultralydmaskin - siste generasjon, helt ny, alltid oppgradert

Ultralydmaskinen som benyttes er en splitter ny Philips Epiq Elite, som er toppmodellen til Philips. Maskinen er til enhver tid oppgradert med den aller siste programvaren, og er bestykket med flere lydhoder som gir den optimale fremstillingen, enten det er snakk om overfladisk vev – eller dypereliggende organer.

Kvaliteten på maskinen som benyttes er avgjørende for kvaliteten på de bildene som fremstilles, og dermed evnen til å stille diagnoser. Utviklingen har gått rasende fort, og dagens maskiner er ufattelig mye bedre enn de var for bare få år siden. Du bør derfor tenke deg godt om før du lar deg undersøke med gammelt utstyr, som dessverre fortsatt er i bruk så altfor mange steder, også på sykehusene.

I tillegg til kvaliteten på maskinen, er det også avgjørende at undersøkeren vet å utnytte potensialet til maskinen. Det er et krevende håndverk som krever kunnskap og øvelse.

Ultralydundersøkelse er en helt ufarlig undersøkelse, og det benyttes ikke stråling slik som ved røntgen eller CT-undersøkelser. Bruyk av ultralyd er helt smertefritt, og ultralyd har ingen skadelige bieffekter.

Philips Epiq Elite Philips Epiq Elite

Har du spørsmål eller kommentarer?

Du kan kontakte oss på epost: post@medartis.no - men husk å ikke oppgi sensitiv informasjon i en vanlig epost.
Vi kan også kontaktes via mobiltelefon 462 98 178 - men vil ofte ikke ha anledning til å svare telefonen der og da. Legg da gjerne igjen beskjed, eller send tekstmelding (og da uten sensitiv informasjon).

Hvor finner du oss?

Du finner oss i Rådmann Halmrasts vei 4, 1337 Sandvika. Inngangen er fra Kinoveien. Vi holder til i 2. etasje. Opp trappen og til høyre. Der finnes også heis. Vi er samlokalisert med Eureka kiropraktor- og fysioterapiklinikk, og har felles venterom med dem. Når du kommer inn, er det bare å sitte ned - så vil du bli hentet inn når det er din tur. Du trenger ikke å melde fra om at du er kommet.
Det er meget kort avstand fra Sandvika togstasjon til klinikken, og det er derfor svært lett tilgjengelig for deg som kommer med Vy eller Flytoget. Der finnes flere parkeringshus og parkeringsplasser i området rundt. På Sandvika Storsenter, som ligger like ved, er det også gratis parkering i inntil 3 timer.