Logo
Hva gjør vi

Lik oss på Facebook

Bestill time

Logo

Kontakt oss

Epost: post@medartis.no

MedArtis Ultralydklinikk - hvilke undersøkelser gjør vi?


Vi gjør det aller meste av diagnostiske ultralydundersøkelser.

Dette inkluderer undersøkelse av hals, lymfeknuter, blodårer, indre organer som lever, galle, bukspyttkjertel, nyrer, bekkenorganer, muskel- og skjelettsystemet, testikler med mere. Noen begrensninger finnes, siden ultralyd ikke kan gå gjennom luft og ben. Man kan derfor bare se overflaten av luftholdige og benkledte strukturer, slik som lunger og knokler. Ting som «gjemmer seg» bak ben, slik som for eksempel brystbenet, får man derfor ikke oversikt over. Om man har mye luft i tarmene, kan det også være litt vanskelig å få god oversikt over alle tarmsegmenter. Men en del vil man få sett også av tarmene. Til svært mange ting, og spesielt overfladiske strukturer, er ultralyd den klart beste undersøkelsesmetode, vel å merke når undersøkeren kan sitt handverk!!

Vi gjør både både fokuserte undersøkelse rettet mot en spesifikk problemstilling eller organ.

Vi tilbyr også mer omfattende og tidkrevende undersøkelse av flere organsystemer, som ledd i utredning av mere uspesifikke plager. Les mer under "informasjon" om hvem som anbefales dette, og hvem som ikke anbefales slik undersøkelse.

Dersom man kjenner på kuler og klumper i brystene, anbefales trippeldiagnostikk med mammografi, klinisk undersøkelse og ultralyd. Av denne grunn tilbyr vi normalt ikke undersøkelse av kvinners bryster.
Vi gjør heller ikke fosterdiagnostikk.
Vaginal eller anal ultralyd (via skjede og endetarm), som tradisjonelt gjøres av gynekologer og urologer, tilbyr vi heller ikke.

All timebooking er web-basert. Du velger time som passer deg best.

Kort/ingen ventetid.